Doğru Alan Adı Nasıl Bulunur?
  • 30
  • Haziran

Doğru Alan Adı Nasıl Bulunur?

Sitenizi süsleyecek, adresinizi belirleyecek ve markanızı uzun soluklu bir serüvene çıkaracak olan alan adınızı doğru seçmeniz oldukça önemli. 

Hangi alan adının size uygun olacağını merak ediyorsanız, aşağıda sıraladığımız hususları dikkate almanızı tavsiye ederiz.

1. Alan adı uzunluğu 

Alan adı ne kadar kısa olursa, o kadar iyidir. Ayrıca tek kelimeler, birleşmiş kelimelere göre çok daha anlaşılırdır.

2. Kulağa hoş geliyor mu?

Bunu sorarken şahsi fikrinizden bahsetmiyoruz. Örneğin, "Radyoda duyulduğunda anlaşılır mı?" diye düşünerek alan adınızı farklı bir açıdan sorgulayabilirsiniz.

3. .com/ .net/ TLD seçimi

Genellikle en yaygın olan .com TLD'lerini tavsiye ediyor olsak da, günümüzde 1000 üzeri TLD mevcut. Dolayısıyla projenizde kullanabileceğiniz diğer alternatifleri de düşünebilirsiniz. Ayrıca Türkiye'de ticaret yapıyorsanız, mutlaka .com.tr alan adına da sahip olmanızı tavsiye ederiz.

Size bu noktada bir müjdemiz var; çok yakında marka tescili gerektirmeden, .com.tr alan adı kayıt işlemleri başlayacak!

4. Uluslararası anlamı

Bir alan adı veya marka ismi sizin ülkenizde pozitif bir anlam taşıyorken, başka bir ülke dilinde negatif bir anlama sahip olabilir. Örneğin, Tchibo gibi tanınmış bir kahve markasının ismi, Japonca'da 'ölüm' anlamına geliyor. Böyle bir durumun sizin markanızda da yaşanmamasını istiyorsanız, öncesinde iyi bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

5. Kelime anlamı

Bazı alan adlarının kelime anlamının güçlü olması, arama motorlarında daha hızlı bulunmasını sağlayabiliyor. Her zaman öyle olacağı anlamına gelmese de, size özellikle yeni kayıt edilmiş bir alan adında fayda sağlayacaktır.


Alan Adı Hizmetimiz hakkında daha fazla öğrenmek için şimdi buraya tıklayın!