2021 Yılında Dijital Pazarlamaya Yatırım Yapmak İçin 5 Neden
  • 14
  • Nisan

2021 Yılında Dijital Pazarlamaya Yatırım Yapmak İçin 5 Neden

Gerçek şu ki, henüz yapmadıysanız dijital pazarlamaya yatırım yapmanız için birçok neden var ve sahip olsanız bile, şimdi yeni başarılara ulaşmak için çabalarınızı artırma zamanı. SEO'nuzu geliştirmekten e-posta pazarlamacılığı ile daha nitelikli potansiyel müşteriler oluşturmaya, içerik oluşturmaya ve doğru reklamları doğru zamanda ve yere yerleştirmeye kadar, 2021'de başarılı olmanıza yardımcı olabilecek dijital pazarlamanın birçok bölümü vardır. hepsini ve daha fazlasını yapın.

Çevrimiçi Görünürlüğünüzü Artırın

İşletme sahiplerinin dijital pazarlamaya yatırım yapmaya başlamasının başlıca nedenlerinden biri, şirketlerinin çevrimiçi görünürlüğünü artırmaktır. İster küçük bir fiziksel mağaza ister dijital bir ajans işletiyor olun, görünür bir çevrimiçi marka oluşturmak, olası satış yaratma ve dönüşümler için önemli bir adımdır. Bu sadece müşterilere hitap etmekle ilgili değil, arama motorlarına hitap etmek ve işletmenizi Google'daki ilk sayfaya layık kılmakla ilgili .

Google, çevrimiçi dünyada bir otorite figürüdür. İnsanlar ona güveniyor ve bir Danimarka kahvesi ve bir fincan kahve almak için mükemmel bir yerden, saygın bir BT şirketine ve ötesine kadar her şey için tavsiyelerini alıyor. Bu nedenle dijital pazarlamaya yatırım yapmak, reklamcılık ve SEO'ya vurgu yaparak çok önemlidir. Ücretli reklamlar, anında görünürlük için tüm alakalı arama sonuçlarında en üst noktada görünmenizi sağlar ve SEO, zaman içinde sonuç veren uzun vadeli bir süreçtir. Çevrimiçi dünyadaki konumunuzu yükseltmek için her ikisine de yatırım yapın.

Müşteri Odaklı Bir Web Sitesi Oluşturun

Etkileyici bir işletme web sitesi oluşturmak , güzel bir tasarıma sahip olmaktan veya sayfaların anında yüklenmesini sağlamaktan çok daha fazlasıdır. Elbette bunlar UX ve SEO'yu etkileyecek önemli avantajlardır, ancak mükemmel web sitesini oluşturmak için müşterilere istediklerini vermeniz gerekir. Web sitesi tasarımı ve optimizasyonu, dijital pazarlamanın ayrılmaz bir parçasıdır ve tasarımcıların ve geliştiricilerin dijital pazarlamacılarınızla birlikte çalışması önemlidir.

Pazarlama uzmanları, hedef kitlenizin ne istediğini ve neye ihtiyacı olduğunu tam olarak bilir ve web tasarım sürecini mümkün olan en iyi şekilde etkileyebilirler. Bu en iyi haliyle dijital pazarlamadır ve ziyaretçiye keşif, eğitim, katılım ve nihayetinde dönüşüm yoluyla ödüllendirici bir yolculukta rehberlik etmeye hizmet eder. Söylemeye gerek yok, salgın sırasında gelişmek istiyorsanız, dijital fırsatlardan yararlanmanız gerekir.

Yerel Pazarda Otorite Olun

Yerel SEO, günümüzde herhangi bir pazarlamacının cephaneliğindeki en güçlü araçlardan biri haline geldi ve çeşitli nedenlerle. Herhangi biri sizden bir şey almaya, ulaşmaya veya fiziksel konumunuzu ziyaret etmeye karar vermeden önce, işletmenizi çevrimiçi olarak araştıracaklarına bahse girebilirsiniz. Modern müşterilerin sizinle çalışma kararlarını bu şekilde onaylamaları ve dünyadaki tüm rekabetçi pazarlara hakim olan küresel bir eğilimdir.

Örneğin Avustralya'da, işletme sahiplerinin şehirlerinde öne çıkmaları için yerel SEO'ya büyük yatırım yapmaları gerekir. Brisbane ve Queensland bölgesinde faaliyet gösteren bir şirketin , yerel arama sonuçlarında görünmesi ve yerel müşteriler için mükemmel bir görünürlük sağlaması için Brisbane ve çevresindeki alanlar için SEO hizmetlerine yatırım yapması gerekir . Aynı şey ülkedeki diğer şehirler için de geçerli ve yerel pazarda hakimiyet kurmaya başlamak istiyorsanız, kendiniz uygulamanız gereken bir uygulamadır.

Satışları En üst Düzeye Çıkarmak İçin Yeniden Pazarlamaya Yatırım Yapın

Elbette, keşfetmeniz gereken başka birçok dijital pazarlama yönü vardır ve özellikle E-ticarette daha fazla müşteri çekmenin en iyi yollarından biri yeniden pazarlamadır. E-ticaret, yararlanmanız gereken fırsatlarla dolu geniş ve kazançlı bir alandır, ancak aynı zamanda artan alışveriş sepetinin terk edilmesiyle de uğraşmaktadır.

İnsanlar ödeme noktasına yalnızca son saniyede bir satın alma işleminden vazgeçmek için ulaşır, ancak dijital pazarlama ve yeniden pazarlama özellikle müşterileri sitenize geri getirmenize olanak tanır. Yeniden pazarlama, bu müşterilere alışveriş sepetlerinde bir şey bıraktıklarını hatırlatmak için web'de otomatik olarak reklamlar gösterir ve ayrıca geri gelip satın alma işlemini bitirmeleri için onlara ilham vermek için kişiselleştirilmiş e-postalar gönderir.

Sadık Bir Topluluk Oluşturmak İçin Sosyal Medyayı Kullanın

İçinde bulunduğunuz sektör ne olursa olsun, çevrimiçi sadık bir topluluk oluşturmak, işinizi kurmanın en güçlü yollarından biridir. Sosyal medya pazarlamasına ve yönetimine yatırım yapmanın bu kadar yararlı olmasının nedeni budur, çünkü hedef kitlenizle anlamlı bir konuşma yapmanıza ve sosyal kanıt oluşturmanıza olanak tanır.

Sosyal kanıt, basitçe insanların markanızı bildiği ve ona güvendiği anlamına gelir, ancak bu, zaman içinde oluşturduğunuz bir şeydir. Hedef kitlenizle etkileşim kurmak, insanları olumlu eleştiriler bırakmaya teşvik etmek ve markanızı çevrimiçi olarak tanıtmak için kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği kullanmak, sosyal kanıt ve sadık bir topluluk oluşturmanın harika yollarıdır.