Leads Oluşturma - Nasıl Potansiyel Müşteriye ulaşılır?
  • 24
  • Ağustos

Leads Oluşturma - Nasıl Potansiyel Müşteriye ulaşılır?

Bir Lead nedir?

Genel olarak; Bir Lead bir kişi veya kuruluş tarafından sizin yaptığınız ürün veya hizmet reklamı üzerine gelen taleptir. Genel olarak reklam çalışması ile oluşan bu talep kişinin sizin hizmetinize olan ilgisini açıkça gösterir.

Potansiyel Lead nasıl oluşturulur?
 

Talepler farklı internet mecraları üzerinden oluşturulması mümkündür. Bunlar örnek olarak sosyal medya sayfaları veya arama motorları olabilir. Önemli olan doğru kitleye hitap etmek ve aynı zamanda gerekli bilgileri toplamaktır. Örnek olarak bir Lead (Talepformu) ile telefon, eposta, ad soyad veya doğum tarihi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Toplanacak taleplerin çoğunluğu değil daha çok kalitesi önem taşımaktadır. Bir Talepformu ile gerekeninden fazla bilgi toplamaya çalışırsanız otomatik olarak daha az talep formu dönüşü alırsınız.

 

Optimum potansiyel müşteriler oluştururken nelere dikkat edilmelidir?

Profesyonel potansiyel müşteriler oluşturmak için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

Doğru müşteriye hitap edin

Potansiyel müşterilerinize ulaşmak için doğru seçimleri yapın. Hedef grubunuzu ne kadar kesin tanımlarsanız, müşteri adayı olarak o kadar iyi sonuçlar alırsınız. Başvuru için doğru zamanlamayı bulmak kadar ilgi alanlarının tanımını tanımlamak da önemlidir. Profesyonel ekibimiz, bir hedef kitleyi nasıl kesin olarak tanımlayabileceğinizi size göstermekten mutluluk duyacaktır.

 

Geri bildirim süresine dikkat edin

Gelen Lead ile kesinlikle 4 saat içinde iletişime geçmelisiniz. Her gecikmeyle, talep zayıflar ve dolayısıyla müşterinin ilgisi azalır. Bu kuralın dışında bırakılanlar, çalışma saatleriniz dışındaki zamanlardır. Saat 21: 00'de oluşturulan bir Lead ile iletişime geçmenin en iyi yolu, ertesi sabah ilk 4 saattir. Aynısı hafta sonları için de geçerli. Burada da tabii ki sektör bazında farklılaşmanız gerekiyor. Eğlence işindeyseniz, bir otel veya restoran için rezervasyon talebi oluşturmaya çalışıyorsanız müşteriler 7/24 ulaşmanız mümkündür.

 

Bilgi Güçtür

Ancak, yalnızca uygulanabilir bilgi size güç verecektir. Bu nedenle, gelen taleplerinizi kontrol ederek ve talep oluşturan kişi ve beklentileri hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi toplayarak iyi hazırlanın.

İletişim fırsatları

Herkes için standartlaştırılmış bir cevabınız varsa, lead'lere doğrudan e-posta pazarlama yoluyla iletişime geçmeniz önerilir. Kişiselleştirilmiş bir şekilde yanıtlanacaksa, potansiyel müşteriye telefonla iletişime geçmenizi öneririz. Bundan sonra, her şey doğru satış yönetimi aşamasına kalıyor. İlk satış stratejinize hemen tepki vermeyen müşteri adayları, e-posta pazarlaması için bir havuzda toplanabilir. Çünkü haftalar ve aylar sonra bile satışa dönüşebilir.

Son olarak, yalnızca gerektiği kadar potansiyel müşteri üretmelisiniz. Bir müşteri adayına geç yanıt vermek veya cevap vermemek markaya ve itibara zarar verir. Sadece yetiştirebileceğiniz kadar talep oluşturun.

Profesyonel olarak potansiyel müşteriler oluşturmak ister misiniz? O zaman teklifimiz için bizimle iletişime geçin!